Washing, steaming and cooking
ជាជំហានទីពីរក្នុងការគ្រប់គ្រងគុណភាព ដែលបុគ្គលិកមានភារៈលាងសម្អាតគ្រាប់សណ្តែក កុំឲ្យមានល្អងធូលីដី បន្ទាប់ស្រង់យកទៅស្ងោរក្នុងឡចំហាយទឹក ឬ អូតូក្លាវ ដែលជាឡបញ្ជា និងត្រូតពិនិត្យដោយប្រព័ន្ធនាឡិការវាស់កំដៅ មានសុវត្ថិភាពខ្ពស់ស្របតាមស្ទង់ការសុវត្ថិភាពការងារ។ បុគ្គលិកត្រូវត្រូវពិនិត្យដោយហ្មត់ចត់ តាមដានកម្រិតកំដៅ ក្នុងរយៈពេល ២ ទៅ ៣ ម៉ោង ក្នុងសីតុណ្ហភាព ជាង១០០ អង្សាសេ (ល្បាយសូលុយស្យុង) បន្ទាប់គេត្រូវបិទចរន្តភ្លើង រួចទុកឲ្យត្រជាក់ ទើបបង្ហូរទឹកចេញ។
គោលបំណងនៃការស្ងោរសណ្តែកដោយសារសណ្តែកប្រៀបដូចជាដុំសីលារឹងដែលបៀបលាក់ទុកសារជាតិចិញ្ចឹមសរីរាង្គមនុស្ស ដូចជាជាតិសាច់ អុកស៊ីហ្សែន ជាដើម។ ដូច្នេះការស្ងោរគឺជាប្រព្រឹត្តិកម្មបែបធម្មជាតិ ដោយគ្មានប្រើអាស៊ីត សម្រាប់បំបែកឲ្យគ្រាប់សណ្តែកពុកផុយ។
ជាជំហានទីពីរក្នុងការគ្រប់គ្រងគុណភាព ដែលបុគ្គលិកមានភារៈលាងសម្អាតគ្រាប់សណ្តែក កុំឲ្យមានល្អងធូលីដី បន្ទាប់ស្រង់យកទៅស្ងោរក្នុងឡចំហាយទឹក ឬ អូតូក្លាវ ដែលជាឡបញ្ជា និងត្រូតពិនិត្យដោយប្រព័ន្ធនាឡិការវាស់កំដៅ មានសុវត្ថិភាពខ្ពស់ស្របតាមស្ទង់ការសុវត្ថិភាពការងារ។ បុគ្គលិកត្រូវត្រូវពិនិត្យដោយហ្មត់ចត់ តាមដានកម្រិតកំដៅ ក្នុងរយៈពេល ២ ទៅ ៣ ម៉ោង ក្នុងសីតុណ្ហភាព ជាង១០០ អង្សាសេ (ល្បាយសូលុយស្យុង) បន្ទាប់គេត្រូវបិទចរន្តភ្លើង រួចទុកឲ្យត្រជាក់ ទើបបង្ហូរទឹកចេញ។
គោលបំណងនៃការស្ងោរសណ្តែកដោយសារសណ្តែកប្រៀបដូចជាដុំសីលារឹងដែលបៀបលាក់ទុកសារជាតិចិញ្ចឹមសរីរាង្គមនុស្ស ដូចជាជាតិសាច់ អុកស៊ីហ្សែន ជាដើម។ ដូច្នេះការស្ងោរគឺជាប្រព្រឹត្តិកម្មបែបធម្មជាតិ ដោយគ្មានប្រើអាស៊ីត សម្រាប់បំបែកឲ្យគ្រាប់សណ្តែកពុកផុយ។
No comments:
Post a Comment