កង សូសេដា (Kang Soseda) សញ្ញាស្រី្តកាន់ស្ពៃ៖
សណ្តែក សៀង ជាពាក្យ ០២ ម៉ាត់បន្សំចូលគ្នា គឺ សណ្តែក និង សៀង។ សណ្តែកណាក៍ដោយដែលគេយកទៅធ្វើសៀង គេហៅថា សណ្តែកសៀង ទោះជាសណ្តែកខ្មៅ ក្រហម ស សណ្តែកវែង សណ្តែកគួរ...។ សណ្តែកសៀង មកពីភាសាដើម គឺ ផ្លែ ប្រេង ដែល Soy ប្រែថា ប្រេង (oil) និង bean គឺផ្លែដែលមានដើមជាវល្វិ។
ក្នុងគ្រាប់សណ្តែកសៀង ០១គ្រាប់ ជាទូទៅគេរកឃើញមាន សារធាតុសំខាន់ៗគឺ៖
ក្នុងគ្រាប់សណ្តែកសៀង ០១គ្រាប់ ជាទូទៅគេរកឃើញមាន សារធាតុសំខាន់ៗគឺ៖
- ជាតិប្រូតេអ៊ីន(ជាតិសាច់) ៣៦%
- ជាតិប្រេង ១៩%
- ជាតិសរសែ Fiber ដែល"មិនរលាយ insoluble "ក្នុងកោសិការឈាមមនុស្ស ១៩%
- ជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតដែល "រលាយ soluble "ក្នុងកោសិការឈាម ៩%
- ជាតិអបិលខនិជ (ជាប្រៃ) 4% និង
- ជាតិទឹក ឬ សំណើមមាន ១៣%
No comments:
Post a Comment