Monday, August 28, 2017

សារធាតុផ្សំក្នុងគ្រាប់សណ្តែកសៀង

កង សូសេដា (Kang Soseda) សញ្ញាស្រី្តកាន់ស្ពៃ៖ សណ្តែក សៀង ជាពាក្យ ០២ ម៉ាត់បន្សំចូលគ្នា គឺ សណ្តែក និង សៀង។ សណ្តែកណាក៍ដោយដែលគេយកទៅធ្វើសៀង គេហៅថា សណ្តែកសៀង ទោះជាសណ្តែកខ្មៅ ក្រហម ស សណ្តែកវែង សណ្តែកគួរ...។ សណ្តែកសៀង មកពីភាសាដើម គឺ ផ្លែ ប្រេង ដែល Soy ប្រែថា ប្រេង (oil) និង bean គឺផ្លែដែលមានដើមជាវល្វិ។

ក្នុងគ្រាប់សណ្តែកសៀង ០១គ្រាប់ ជាទូទៅគេរកឃើញមាន សារធាតុសំខាន់ៗគឺ៖

  1. ជាតិប្រូតេអ៊ីន(ជាតិសាច់)  ៣៦%
  2. ជាតិប្រេង  ១៩%
  3. ជាតិសរសែ Fiber ដែល"មិនរលាយ insoluble "ក្នុងកោសិការឈាមមនុស្ស ១៩%
  4. ជាតិកាបូអ៊ីដ្រាតដែល "រលាយ soluble "ក្នុងកោសិការឈាម ៩%
  5. ជាតិអបិលខនិជ (ជាប្រៃ) 4% និង
  6. ជាតិទឹក ឬ សំណើមមាន ១៣%
សរុប= ១០០%



No comments:

Post a Comment