Saturday, August 26, 2017

០៤ប្រភេទទឹកស៊ីអ៊ីវ

ទឹកស៊ីអ៊ីវ៖ មានច្រើនរាប់រយប្រភេទ ដែលប្រភេទនីមួយៗខុសប្លែកគ្នាលើ ភ្រឿងផ្សំ វិធីសាស្រ្តនៃការផលិត តាមតំបន់ប្រទេស។ នៅសហរដ្ឋអាមេរិក គេឃើញមានរាប់រយប្រភេទ តែមាន ០៤ប្រភេទដែលគេពេញនិយមប្រើប្រាស់ ឃើញមានលក់តាមហាងគ្រឿងទេស ឬ តាមហាងម្ហូបអាហារ ដែលរួមមាន៖ (១) ទឹកស៊ីអ៊ីវព័ណ៍ស្រាល, (២) ទឹកស៊ីអ៊ីវព័ណ៍ខ្មៅ , (៣) ទឹកស៊ីអ៊ីវសូដ្យូមតិច និង (៤) ទឹកស៊ីអ៊ីវ តាម៉ារី។
Soy Sauce Varieties:There are literally hundreds of soy sauce varieties. Varieties depend on the ingredients used, the method used to create the sauce, and the region in which it is made. In the United States, there are a few main varieties that may be encountered in grocery stores or recipes: light, dark, low sodium, and tamari.
  1.  Light Soy Sauce – This thin, brown liquid is what most Americans refer to as regular soy sauce. It is a good all-purpose seasoning and condiment. ទឹកស៊ីអ៊ីវ មានព័ណ៍ត្នោតស្រាល គេច្រើននិយមហៅថា  ទឹកស៊ីអ៊ីវធម្មតា។ ទឹកស៊ីអ៊ីវ នេះគេប្រើជាទូទៅ គ្រប់រដូវកាល មិនពាក់ព័ទ្ធ តមអាហារ។
  2.  Dark Soy Sauce – This type of soy sauce has had molasses or caramel added after the brewing process, which thickens the sauce slightly and produces a sweeter, more complex flavor. ទឹកស៊ីអ៊ីវព័ណ៍ខ្មៅ គេបញ្ចូលគ្រាប់ធញ្ញជាតិផ្សេងៗ ដូចជាស្រូវសាឡី ពោត...ដែលមានជាតិផ្អែមកាន់តែខ្លាំង និងមានរសជាតិចម្រុះ។
  3.  Low Sodium Soy Sauce – Salt is an important component in the production of soy sauce because it acts as an antimicrobial agent. Most low sodium soy sauces are made using the acid-hydrolyzed vegetable protein method, which does not utilize bacterial and fungal cultures and therefore requires less salt. ទឹកស៊ីអ៊ីវ សូដ្យូមតិចៈ ជាទូទៅ ក្នុងការផលិតគេប្រើអំបិលតិច ព្រោះអំបិលរារាំងដល់ការបង្ករមីក្រូ បាក់តេរី ដូច្នេះគេប្រើ មេ គឺអាស៊ីដ ហាយដ្រូឡាយចម្រាញ់ចេញពីបន្លែ​ដើម្បីជួយក្នុងការរំលាយគ្រាប់សណ្តែកសៀង។
  4. Tamari – This Japanese soy sauce is made with only soybeans and no wheat or other grains. Tamari has a very clean flavor and is favored by those who require a wheat or gluten free diet. ទឹកស៊ីអ៊ីវ តាម៉ារី ជាទឹកទឹកស៊ីអ៊ីវពិសេសសម្រាប់តែជនជាតិជប៉ុន ដែលមិនលាយទាល់តែសោះ នូវគ្រាប់ធញ្ញជាតិ ជាគ្រាប់ស្រូវសាឡី។ ទឹកស៊ីអ៊ីវតាម៉ារិន មានរសជាតិពិសេស សម្រាប់អ្នកស្ថិតក្នុង ការតបអាហារសាច់ដែលមានក្នុងពពួកគ្រាប់ធញ្ញជាតិ (gluten)។

No comments:

Post a Comment